כאן, תאגיד השידור החדש, תורם את תרומתו לתפישה ההיסטורית הישראלית עם הסרט "האיש שניסה למנוע מלחמה", ועוזר לתקן הרבה מן המעוות בהיסטוריוסופיה הישראלית. יש כאלה שעושים את העבודה השחורה ויש כאלה שמקבלים את הקרדיט. לשם שינוי, לוי אשכול, ראש הממשלה הטוב בהיסטוריה של מדינת-ישראל, מקבל סוף סוף קרדיט שנמנע ממנו שנים רבות, רבות מדי....
שורשיה של מלחמת ששת-הימים סבוכים והפרספקטיבה ההיסטורית הכרוכה בתיאורם היא כמובן עניין של מיקום הסוקר. סביר להניח שבעוד 200-300 שנה, היא תיסקר יחד עם מלחמת העצמאות שלנו. אבל בדור שלנו, המבט ממוקד הרבה יותר, "האיש שניסה למנוע מלחמה" הוא גישה נכונה ומעניינת להציג לפני הציבור הישראלי את 20 הימים שקדמו למלחמה, החל מה-15 במאי 1967, היום שבו החלה תקופת ההמתנה שקדמה למלחמה.
לקריאה נוספת
- החשיבות הסמלית והמעשית של דרישת מצרים לפינוי כוחות האו"ם וקבלתה (בניגוד ל-1960)
- הנאום המגומגם
- מבצע מוקד - הזירה האווירית במלחמת ששת הימים
- החזית הסורית במלחמת ששת הימים
- החזית המצרית במלחמת ששת הימים
- החזית הירדנית במלחמת ששת הימים
- הזירה הימית במלחמת ששת הימים
- תקרית ליברטי
- תצלום הצנחנים בכותל המערבי
- ישראל במלחמת ששת הימים
- דובר צה"ל: מלחמת ששת הימים בטוויטר
- שיקום הצבא המצרי לאחר מלחמת ששת-הימים (כבר בדצמבר 1967, חצי שנה לאחר המלחמה, שב חיל האוויר המצרי לגודלו ערב המלחמה).
- מי רצה במלחמת ששת הימים ?
- ללמוד על מלחמה שעדיין לא הסתיימה
ולקצרי הרוח, 2 תקצירים:
על מלחמת ששת הימים ב-30 שניות:
"נניח ששברנו היום את כוחו של האויב, הרי מחר צריך להתחיל מחדש לבנות את כוחנו... גם אם נתחיל לבנות בעצמנו מטוסים - מנועים הרי לא נוכל לבנות מהר כל כך בכוחנו אנו. ואז, אם בכל עשר שנים נצטרך להילחם, יהיה עלינו לחשוב אם יש לנו בן ברית שיעזור לנו, או שהיום מדברים עם בן הברית ומחר אומרים לו: מצפצפים אנו עליך. לכן שאלתי את הרמטכ"ל אם יש הבדל בין (דחייה של) שבועיים או שלושה-ארבעה שבועות"
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה