24.10.2015

אז מה קרה כאן בעצם בשלושת השבועות האחרונים ?

יש אנשים שמסמנים את ההתחלה במהומות הר הבית בספטמבר. אבל אני חושב שגם אם לא מדובר במהלך מכוון מלמעלה על ידי הרשות הפלסטינית, קשר להתעלם מההקשר. ביום רביעי, ה-30/9, נשא אבו מאזן נאום באו"ם בו הודיע כי הפלסטינים אינם מחוייבים להסכמי אוסלו (בלשונו "לא מחוייבים מצדנו כל עוד ישראל לא מחויבת מצדה" )

הבה נעיין יחד ברצף הפיגועים היזומים כנגד יהודים מאז אותו היום  (הסתייעתי לא מעט בערך 'הסכסוך הישראלי פלסטיני 2015'  בויקיפדיה). . הדגש בפוסט כאן הוא על אירועים בולטים. הזכרתי כאן הפרות סדר רק כשהיו בולטות כחריגות. חשוב להבין שבמועדים האמורים התנהלו בשטחי יהודה ושומרון ומזרח ירושלים ובמקומות אחרים בארץ הפרות סדר לא מעטות, כולל ידויי האבנים ובקבוקי-התבערה על מכוניות בשטחים הנמשכים בהיקף מבעית כבר כמה שנים ללא תשומת-לב תקשורתית וממשלתית ראויה: 

1/10 
הרב איתם הנקין ורעייתו נעמה נרצחו בפיגוע ירי. ארבעת ילדיהם נפצעו קל בפיגוע וניצלו מפגיעה נוספת הודות לכך שאחד המפגעים נורה בטעות על ידי חברו.              

2/10 
ללא אירועים שזכו לתשומת-לב תקשורתית רחבה. 

3/10 
ערבי תקף את משפחת בנט ברחוב הגיא שברובע המוסלמי בעיר העתיקה בירושלים. הוא רצח את הרב אהרן בנט שמת מפצעיו, פצע את אשתו קשה ופצע קל את בנם בן השנתיים. הרב נחמיה לביא שהגיע למקום נורה למוות על ידי המחבל לאחר שזה דקר אותו וחטף ממנו את אקדחו. המחבל נורה למוות על ידי כוחות הביטחון שהגיעו למקום.חמישה סוחרים מרחוב הגיא נעצרו בחשד שלא סייעו לפצועה בפיגוע הדקירה אלא קיללו אותה וירקו לעברה.  

4/10 

5/10
ללא אירועים שזכו לתשומת-לב תקשורתית רחבה. 

6/10 
הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית ארגן מחאה שהתפתחה לכדי מהומות אלימות ביפו. עשרות ערבים עם דגלי אש"ף, כולל רעולי-פנים, חסמו רחובות ויידו אבנים אל עבר אוטובוסים ושוטרים. 

7/10 
8/10 

9/10


10/10

11/10
12/10


13/10 

14/10 

15/10

16/10  

17/10 

18/10 

19/10 
ללא אירועים שזכו לתשומת-לב תקשורתית רחבה. 

20/10 

21/10 

22/10 

23/10 
ראוי לציין כי המהלך הזה שהתחיל בסוף ספטמבר, הוא בעצם העברת הילוך מהמציאות הקודמת. בבלוג הזה מוצגת הטענה העקבית כי מתנהלת אינתיפאדה שקטה, השלישית במספר, כבר מאז 2012. אם מביטים על העובדות, קל לראות שהדברים הם לא חסרי-בסיס. אם תתבוננו, למשל, בערך בויקיפדיה 'המהומות בקרב הפלסטינים וערביי ישראל (2014)' בו מתוארות המהומות במזרח העיר מאז רצח מוחמד אבו ח'דייר קל לראות כי "המהומות בירושלים החלו עוד בשלהי 2012 כחלק מ'הטרור העממי' שפרץ ביהודה ושומרון ומזרח ירושלים על רקע המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים (2014-2013) וכשלונו. "

כתוצאה מהעברת-ההילוך האמורה, קנה-המידה בו השתמשתי בהכנת הפוסט הזה, כדי למנוע יריעה רחבה מדי, אילץ אי-דיווח על אירועים אחרים.לדוגמא: הדיווח על שוטר מג"ב נפצע קל מבקבוק תבערה ליד קבר רחל, ועוד כמה אירועים
  • במעלה אדומים עצרה משטרת ש"י שני פלסטינים עם מטעני חבלה ברכבם וככל הנראה מנעו פיגוע נגד כוחות מוצב מג"ב בעזריה.
  •  נהג אוטובוס בקו 10 שבוצע ירי לעברו בתל שבע. הוא לא נפגע והאוטובוס היה ריק. ההערכה היא שככל הנראה לא מדובר בירי אלא ביידוי אבנים. הרקע לאירוע לא ברור.
  • כוח צה"ל התשלט על מחבלת בת 15 חמושה בסכין שצעדה לכיוון יצהר.
אלה אירועים שדווחו בתקשורת המיינסטרים הישראלית. 
ואולי תקבלו תמונה קרובה יותר למציאות של היום. 

המערכת כולה ככל הנראה מפרשת את המציאות הנוכחית כגל-טרור מבוסס יוזמת יחידים, כפי שהתייחסה למציאות קודם לכן. אני סבור שיש ידיים מכוונות מאחורי הקלעים. אולי אין שרשרת-סמכות ברורה בין היחידים בשטח לבין ראש הרשות הפלסטינית או אלה הפועלים מטעמו, אבל נדמה לי שיש השראה על הפועלים בשטח. בהעדר הנחיה כלשהיא, קשה לדעתי להסביר את הפיזור הזה של הפיגועים על פני 3 השבועות האחרונים באופן שבו מדי יום יש מספר אירועים בולטים. נדמה לי שיש הגיון בשגעון הזה, ואת זה אפשר להסביר, לטעמי, רק בגורם מארגן זה או אחר. אולי ועדות התנגדות עממיות כאלה ואחרות. אולי חמאס. ואולי הרשות הפלסטינית עצמה, שידעה לשמור על גובה להבות מסויים לאורך השנים האחרונות, שולטת בהן גם עתה? 

כדי לבדוק את עצמי, אספתי את האירועים הבולטים של התנהלות יחידים וקבוצות של יהודים בתקופה האמורה. יש באירועים האלה מקבילים לאירועים שברשימה הקודמת, אבל יש בהם גם אירועים אחרים מאוד, שלטעמי מראים על העדרה הברור של רוח מנהיג בחברה הישראלית.

4/10/2015

8/10

9/10

13/10

13/10 

14/10 

15/10

18/10
מבקש מקלט נורה בשוגג והוכה למוות בזירת הפיגוע בבאר שבע. קצין הביטחון של התחנה המרכזית חשד בהבטום זרהום, בן 29 מאריתריאה, כי הוא המפגע וירה לכיוון רגליו. לאחר שנפל, מתבוסס בדמו, תקפו אותו כמה מהנוכחים, בעטו בראשו והטיחו בו ספסל כבד. כמה מהנוכחים ניסו להרחיק את התוקפים מהפצוע, שרותק לרצפה באמצעות כסא.הוא נפטר מאוחר יותר מפצעי הירי. 

21/10 

22/10 


האם הפער בין המבט שלי על הפעולות הפלסטיניות לעומת הפעולות היהודיות מלמד יותר עליי, על המציאות או על הסכסוך הישראלי-פלסטיני בעת הזו ? לכם, הקוראים, הפתרון... 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה